BANT KULLANIMI İLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ
Bir bant bir yüzeye bağlandığında, yapışkan ve yüzey arasında yakın bir temas oluşturur. Yapıştırılacak yüzeyler, kir, toz, yağlar, nem, mum, oksitlenme ve plastiklerde kullanılan ayırıcı maddeler, artık deterjanlar, ciltteki yağlar ve mühürsüz yüzeylerden gelen gevşek parçacıklar gibi kirleticiler içermemelidir. Yüzey temizleyicisinin doğru seçimi yüzey özelliklerine bağlıdır. Esasen yağlı olmayan temizleyiciler ve izopropanol alkol (temiz su ile 50/50 karıştırılmış) önerilir. Temizleme bezleri, gevşek lifler veya kumaş parçacıkları olmaksızın temiz ve yağ içermemelidir. Çapraz bulaşmayı önlemek ve kullanılan temizleyicilerin tamamen buharlaşmasına izin vermek için lütfen bir yönde sildiğinizden emin olun. Bant uygulanmadan önce tüm yüzeyler kuru, nemsiz olmalıdır.
Alüminyum Butil Bant oldukça yüksek performanslı ve özellikle de hava şartlarına karşı oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. UV ışınlarına olan dayanıklılığı ile mevsim şartlarından kötü etkilenmeyerek verebileceği en yüksek performansı vermektedir. Esnek yapısı ve kendinden yapışkanlı özelliği ile de kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Astarsız şekilde kolaylıkla uygulanabilir ve uygulandığı alanda da hiçbir şekilde iz bırakmaz. Asit vb. kimyasallara karşı oldukça dirençli olan Alüminyum Butil Bantlar yüksek ya da düşük ısılarda bile son derece iyi netice vermektedir.
Kaynak, vidalar ve çiviler malzeme hasarına sebep olmaktadır. Bu birleşimler gözle görülebilmekte ve tasarıma gölge düşürebilmektedir. Hasar gören yüzeyler paslanmaya yüz tutmaktadır. Civatalar, vidalar ve diğer mekanik tutturucular, birleşim hatası olarak ve de tekli birleşim noktasına tam güç uygulandığında malzemenin kırılması şeklinde ortaya çıkabilen tek birleşimli baskı noktaları oluşturmaktadır. Ayrıca bu teknolojilerle birleştirilen malzemelerin sayısı sınırlıdır. Plastiklerin ve camın birleştirilmesi pek mümkün değildir.
Bir alt tabakanın ve bir yapıştırıcının yüzey enerjisi, yapışkanın yüzey üzerinde ne kadar kolay ıslanacağını ve optimal bir bağın ne kadar çabuk oluşacağını belirleyecektir. Islak terimi terimi, yapıştırıcının substrat boyunca akışını, yakın temasın ve dolayısıyla güçlü bir bağın oluşmasını ifade eder. Bir bantın bir substratı çabucak ıslatması için, yapışkanın yüzey enerjisi, substratın yüzey enerjisinden daha düşük olmalıdır. Bu, metallere ve çok sayıda mühendislik plastiğine yapıştırıldığında çok yaygındır ve bu nedenle çok sayıda farklı yapıştırıcı ile kolayca iyi bir şekilde bağ oluşturur.
Video Galeri
Tüm sistem ve ürün video galerisine buradan ulaşabilirsiniz.
Kataloglarımız
Tüm tanıtım ve ürün kataloglarımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Resim Galeri
Tüm sistem ve ürün video galerisine buradan ulaşabilirsiniz.