Doğru yapışkan bandın seçimindeki önemli tek öğe uygulama değildir. Ortam da önemli bir rol oynar – bazen hava koşullarına dayanıklı banda ihtiyaç duyulur. Bazen bantların asitlere veya sabit mekanik bir gerilime dayanma gerekliliği vardır.
Olağanüstü derecede UV ışınlarına maruz kalma bazı yapışkan bantlarda yapıştırıcının yüzeye özellikle çok sıkı yapışmasına ve daha sonra zor çıkarılmasına yol açabilir. Tam tersine, yüksek sıcaklıklar veya olağanüstü soğuk yapıştırıcıyı yumuşatabilir veya sertleştirebilir. Yapıştırıcı kırılır veya bir tarafa “akar”. Tüm bunları, yapışkan bandın daha sonra maruz kalacağı koşullar için tam olarak doğru yapıştırıcıyı seçerek önleyebilirsiniz.
Yalnızca hava yani UV güneş ışığı, nem veya sıcak ve soğuk arasında dalgalanmaların yapışma üzerinde etkisi bulunmaz, bunlardan ziyade diğer faktörler de bir rol oynar. İşte, biz bandı geliştirirken veya iyileştirirken bandın kullanılacağı koşulları sormamızın sebebi budur.
Yapışkan bandın maruz kalacağı sıcaklık yüksek midir veya çok düşük müdür? Örneğin, herhangi bir hasar görmeden bir araba üreticisinin boyama salonundaki 160° C’lik sıcak kurutma tüneline dayanabilmeli midir? Yapışkan bant bu koşullara ne kadar süre dayanabilmelidir? Çok yüksek bir binanın ön cephe öğelerinin parçalarını bir deprem sırasında güvenli bir şekilde yerinde tutmalı mıdır ve bunu 20 yıl sonra da yapabilmeli midir?
Veya bu, örneğin bir aracın motorunda sarılmış kablo gibi yapışkan banda sürekli sürtünen bir unsur olabilir mi? Kimyasallara maruz kalabilir mi? Yapışkan bant herhangi bir hasar görmeden yağ veya asitlerle temasta bulunabilir mi? Yalnızca tüm bu sorulara cevap verdikten sonra ilgili amaca en iyi şekilde uyan özelliklerde yapıştırıcı ve taşıyıcıyı birleştiririz.